• Hoeven
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
  • Basiliek Oudenbosch
  • Basiliek Oudenbosch
  • Oud Gastel
  • Bosschenhoofd
 
 
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Carmina Burana - Carl Orff

Donderdag 14 november Basiliek Oudenbosch

gepubliceerd: vrijdag, 13 september 2019

Op donderdag­avond 14 november staan de deuren van de Basiliek van Oudenbosch weer open voor de liefhebbers van de Carmina Burana van Carl Orff.

Carmana Burana

Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie. Het prachtige ‘O Fortuna’ is door de jaren heen gebruikt in vele films, commercials en als basis voor moderne hits. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het krachtige en opzwepende muziekstuk met voortstuwende ritmes is, dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting, een overweldigend geluid. Carmina Burana spreekt door de mystieke en muzikale aantrekkings­kracht, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Vijf unieke locaties

Carmina Burana zal groots en boeiend uitgevoerd worden en is exclusief te zien in het Concert­ge­bouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, World Forum Den Haag, Basiliek Oudenbosch en MartiniPlaza Groningen.

The New Romanian Symphony Choir &
The Inter­national Symphony Orchestra

Het majestueuze meesterwerk wordt uitgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The Inter­national Symphony Orchestra met solisten, o.l.v. dirigent Raymond Janssen. Het gezel­schap van 135 personen bestaat uit het orkest van de zeer begaafde en gepassioneerde musici van INSO uit Lviv en het koor van de Staatsphilharmonie Banatul uit Timisoara, dat bekend staat om hun ongeëvenaarde, prachtige zuivere klanken. Het orkest is uitsluitend samengesteld uit jonge begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Neder­land heeft dit gezel­schap reeds een grote reputatie opgebouwd. Staande ovaties bij de Avé Maria Kerst­con­certen en uitvoeringen van Carmina Burana in de afgelopen jaren, bevestigen dit. Het gezel­schap van 135 personen bestaat uit musici van de Staatsphilharmonie Banatul Timisoara aangevuld met inter­nationaal befaamde solisten.

Carmina Burana is een scenische cantate voor sopraan, tenor, bariton, groot koor en orkest, speciaal geschreven voor een uitgebreide sectie bijzondere slagwerkinstrumenten. Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie van de Carmina Burana zijn uiterst interessant en rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor, waardoor de cirkel rond is.

Uitvoerenden

The New Romanian Symphony Choir &
The Inter­national Symphony Orchestra

Solisten:

Mariana Bulicanu - sopraan
Iordache basilic - bariton
Valentin Roceveanu - tenor

O.l.v dirigent: Raymond Janssen

Concert is UITVERKOCHT


 

Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch • Markt 59, 4731 HN Oudenbosch • (0165) 330 502 • info@bernardusparochie.nl      Website gerealiseerd door iMoose