Kledinginzameling Mensen in Nood

Woensdag 10 april

gepubliceerd: maandag, 18 maart 2019

Twee maal per jaar, in het voorjaar en in het najaar, vindt er in onze parochie een kledinginzameling plaats. Op verschillende adressen wordt kleding nu reeds opgehaald door de heer en mevrouw Tilleman. U kunt daarvoor contact opnemen via (0165) 312 126. Het is dus niet verwonderlijk dat de ingezamelde kleding een wezenlijk deel is van alles dat wordt ingezameld voor Cordaid, voorheen Mensen in Nood.

Op woensdag 10 april kunt u tussen 18.00 en 19.00 uur

Wat gebeurt er met de opbrengst van kleding en schoeisel? Voor zover die niet gratis worden uitgereikt aan mensen in nood, wordt het geld dat het opbrengt bij verkoop besteedt aan mooie projecten. Zo krijgen bij­voor­beeld scholen in ont­wik­ke­lingsgebieden in Afrika extra geld om ook aan meisjes onderwijs te kunnen bieden of worden bij scholen toiletten gebouwd om de hygiëne te verbeteren. Het zijn maar twee voorbeelden, die laten zien dat het goed is kleding en ander textiel voor dit goede doel te bewaren. In april zal weer een inzameling worden gehouden. Geef uw kleding en overig textiel die niet meer worden gebruikt via de parochie voor het goede doel, voor de meest behoeftigen in de wereld.