wandelen langs het BERNARDUS KERKEPAD

Zaterdag 25 augustus

gepubliceerd: dinsdag, 1 mei 2018

Net als twee voorgaande jaren wandelen we het Bernardus Kerkepad van ‘Bovendonk’ naar de Basiliek ter ere van de feestdag van Bernardus van Clairvaux, dit jaar op zaterdag 25 augustus. Vooraf kan worden deelgenomen aan een presentatie en een eenvoudige maaltijd in ‘Bovendonk’.

De wandeling gaat te voet en met paard en wagen langs oude stoffige postkoets- en kerkepaden. De pelgrimstocht wordt afgesloten met een kort oecumenisch Pelgrimsgebed in de Basiliek. Tot slot is er een gezamenlijke afdronk in ‘de Pelgrim’ onderin de Basiliek.

Om iedereen de mogelijkheid te bieden de tocht te beleven is er beperkte mogelijkheid om met paard en wagen een stuk van wandeling mee te rijden. De wandeling gaat enkele reis van Hoeven naar Oudenbosch en de korte afstand bedraagt 10,5 kilometer met een gemiddelde wandelsnelheid van 5 kilometer per uur. Voor geoefende wandelaars die sneller wandelen zal dit jaar ook een langere route zijn uitgezet. Voor de enkele reis naar Hoeven wordt gebruik van openbaar vervoer vooraf of achteraf aangeraden. Iedere 20 minuten over het uur rijdt OV-bus 311 vanaf de Markt-in Oudenbosch naar de rotonde in Hoeven. U kunt zich opgeven vanaf 25 mei door een berichtje te sturen naar info@loggia.nl.