Sobere maaltijd in de Veertigdagentijd

Maandag 26 februari in ‘de Pastorije’ in Oudenbosch

gepubliceerd: zaterdag, 17 februari 2018

Op maandag 26 februari wordt in samen­werking met de Protestantse Gemeente Oudenbosch een sobere maaltijd georga­ni­seerd in het kader van de Veertigdagentijd. De opbrengst daarvan komt ten goede aan een ouderenproject in China en de Stichting Africare in Malawi.

In het najaar van 2017 werd door de Mgr. Schravenstichting een reis naar China georga­ni­seerd. De stichting zet zich in voor de zalig­verklaring van mgr. Schraven en Gezellen, die in 1937 werden omgebracht, omdat ze weigerden vrouwen als troostmeisjes uit te leveren aan de Japanse bezetter. Vincent Hermans, secretaris van de stichting, zal een inleiding houden over de reis en de situatie van christenen in China.

De maaltijd wordt georga­ni­seerd in ‘de Pastorije’ aan de Fenkelstraat in Oudenbosch. U bent vanaf 17.15 uur welkom. Om 17.45 uur is er een gebedsmoment, gevolgd door de maaltijd. Vanaf 18.45 uur zal Vincent Hermans zijn inleiding houden. De bijeenkomst wordt omstreeks 20.30 uur afgesloten.

U kunt u aanmelden voor de maaltijd via info@bernardus­parochie.nl.