Misdienaarsweekend 2017 Inspirerend en Indrukwekkend

Vol vreugde ziet God naar mensen die dienen: zij scheppen geluk!

gepubliceerd: vrijdag, 10 november 2017

Van vrijdag­avond 3 tot en met zondag­middag 5 november heeft het diocesane Misdienaars- en Acolieten­weekend plaatsgevonden in, rond en onder de Basiliek in Oudenbosch. We mochten met meer dan 50 jongens en meisjes, van 7 tot 18 jaar, te gast zijn in de Bernardus­parochie.

Het aantal deelnemers was boven alle verwachtingen! Met als thema “(Mis)DIENAAR ten TOP!” was een gevarieerd programma opgesteld van spel, knutselen en het instuderen van een lied met bijhorende bewegingen. Op zaterdag­ochtend kwam vicaris Paul Verbeek op bezoek en ging in gesprek met de jongens en meisjes over ‘het misdienaar zijn’. ’s Middags werd de ‘praktijk’ van ‘dienen’ belicht; een bezoek aan ‘het Stoofje’ bracht het diaconale in het programma. Heel indruk­wekkend was de getuigenis van legeraalmoezenier Marco Spies. In de voor­avond werd in kleine groepjes een bezoek gebracht aan de Sterrenwacht. Traditiegetrouw stond op zaterdag­avond een film op het programma. In de slaapzaal werd ‘Zootropolis’ op een groot scherm geprojecteerd. Zondag­ochtend was er weer veel werk aan de winkel. Alle matrassen en slaapzakken moesten immers worden ingepakt en de slaapzaal opgeruimd. Na het ontbijt werden de laatste details van de eucharistie­viering nog doorgenomen, want om 11.00 uur mochten alle deelnemers met hun eigen misdienaartogen aan in processie de Basiliek betreden om er de H. Mis te dienen. Iedereen werd betrokken en had een taak. Pastoor Maickel Prasing heette iedereen welkom, in het bijzonder de grote groep misdienaars en acolieten en hun papa’s en mama’s, broers en zussen enz. ‘Er zullen vandaag veel pastoors niet zo blij zijn. Maar deze pastoor is wel heel blij!’, zei pastoor Prasing. ‘Want er zullen deze morgen weinig misdienaars en acolieten te vinden zijn in de kerken van ons bisdom. Ze zijn allemaal hier!’ Er mag worden teruggekeken worden op een mooi, inspirerend en indruk­wekkend weekend. Nieuwe ideeën zijn er al opgekomen. Dat belooft wat voor volgend jaar!