Kinderkaravaan

[De KinderKaravaan zijn zeven vieringen speciaal voor jonge gezinnen. Als een reisgezelschap van KaravaanGezinnen reist de KinderKaravaan samen met kinderkoor de St. Jannekes tussen de kerken in Hoeven, Oud Gastel en Oudenbosch. Samen vieren we de eucharistie, vertellen we een mooi verhaal aan de kinderen en zingen we met het kinderkoor verschillende liedjes. De KaravaanVieringen zijn daarmee een laagdrempelige, leuke manier voor gezinnen om zich (weer) thuis te voelen in de kerk. De vieringen helpen andersom ook om het katholieke geloof thuis een plaats te geven.] Thema van de Karavaanvieringen in het seizoen 2017 – 2018 is ‘Puzzelen!’.

Thema

We zoeken naar God en het fijne is dat er een boek is waar we precies in kunnen lezen hoe God met mensen optrekt, wat Jezus heeft gezegd en wat de apostelen daarvan hebben onthouden: de Bijbel! Maar is het wel zo gemakkelijk? Snappen we de verhalen in de Bijbel? Weten we in wat voor tijd Jezus leefde, welke gebruiken toen normaal waren? Wat is een gelijkenis en wie zijn toch die farizeeërs? Soms is het moeilijk te begrijpen. Mensen zeggen wel eens: ‘geloven kan ik thuis ook’, maar in je eentje krijg je geen uitleg over de verhalen die we lezen. Daarom hebben we elkaar zo hard nodig. Maar niet alleen voor de verhalen, je bent ook een deel van de gemeenschap van God en dat maakt dat ook jij een puzzelstukje bent van het geheel. Als jij er niet bent, is er een lege plaats in onze ‘puzzel’, heeft die iets minder kleur en komen we allemaal iets tekort.

Samen gaan we in de vieringen van de KinderKaravaan luisteren naar het Evangelieverhaal van die zondag. Wist je dat elke zondag, overal op de wereld hetzelfde Bijbelverhaal wordt gelezen? Na het lezen van het verhaal gaan we samen ‘puzzelen’, ‘zoeken naar antwoorden’. Ook zullen we zien dat er misschien niet altijd een antwoord is. Dan hebben we een ‘hersenkraker’. Hoelang we er ook over nadenken, we snappen het (nog) niet helemaal. Of het kan gebeuren dat we er allemaal nét iets anders over denken, maar ook dat is goed! Het belangrijkste is dat we niet in ons eentje hoeven te zoeken naar antwoorden. Allemaal samen vormen we de grote ‘puzzel’ van Gods gemeenschap op aarde. Zonder jou is er een open plek, hebben we minder kans op goede antwoorden en is het minder leuk in onze vieringen. Dus: ‘Kom je ook? Want ook jij bent een deel van de puzzel!’

15 oktober om 09.30 uur in Hoeven
26 november om 11.00 uur in Oudenbosch